Ben je op zoek naar een betaalbare en makkelijk te onderhouden vloer?

AL DECCENIA EEN POPULIARE KEUZE

Dan is een laminaatvloer van FLOORIS de beste keus voor jou! Laminaat is super makkelijk te onderhouden en hierdoor uitermate geschikt voor als vloer voor een woning. Een vloer met de uitstraling van een echte parketvloer, maar met de voordelen van een laminaatvloer.

Het eerste laminaat werd in de jaren '70 uitgevonden, maar nam in de jaren '90 pas echt een vlucht toen het klik laminaat op de markt kwam. De prijs is vaak een stuk lager en makkelijk in onderhoud, even stofzuigen of afnemen met een licht vochtige doek en alles is weer netjes!

Maar, in laminaat zit heel veel verschil in kwaliteit! Omdat laminaat een product is die altijd wel kan blijven werken en minder bestand is tegen vocht dan een PVC vloer, is het wel belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit. Daarom hebben wij ervoor gekozen om enkel hoogwaardige laminaatvloeren in ons assortiment op te nemen.

Ontdek onze vloeren van

  • logo Saffier Laminaat
  • logo meister laminaat
  • logo floorlife
  • logo lifestyle interior
Floorlife laminaat Inwood eiken licht naturel 2425
Naast de Ingwood collectie hebben wij ook andere laminaat collecties van Floorlife in onze showroom.

Ingwood collectie

Prachtig laminaat uit de Floorlife collectie, in meerdere kleuren beschikbaar

rose wide lifestyle interior laminaat
Naast de Rose Wide is er ook de Rose basic en de normale Rose collectie.

Rose Wide collectie

Extra brede planken voor een ruimtelijk effect. In meerdere dessins te krijgen.

laminaat vloer saffier
Door de 2V groef geeft het laminaat uit de Serenade collectie het gevoel van een echte houten vloer.

Serenade collectie

De serenade collectie van Saffier heeft een 2-zijdige V-groef.

saffier laminaat met bed
Een goed alternatief voor een echte houten vloer zijn de natuurgetrouwe dessins uit de Estrada collectie van Saffier.

Estrada collectie

Niet van echt hout te onderscheiden door de natuurgetrouwe dessins.

Wat is het verschil tussen laminaat en PVC?
PVC-vloeren en laminaatvloeren worden gemaakt van verschillende materialen, maar aan de bovenkant zie je geen verschil. Beide vloertypes hebben het uiterlijk van bijvoorbeeld een echte eikenhouten vloer. Het verschil zit echter in de eigenschappen van de vloeren.

Laminaat wordt geproduceerd door verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar te persen. Vanwege het gebruik van hout in laminaatvloeren, wordt het niet aanbevolen om ze te gebruiken in bijvoorbeeld een badkamer. PVC-vloeren zijn daarentegen waterbestendig en daardoor perfect geschikt voor vochtige ruimtes.

Zowel PVC klikvloeren als laminaatvloeren op een ondervloer kunnen enige geluiden veroorzaken. Daarom moet je altijd controleren of er er een ondervloer nodig is. Een verlijmde PVC-vloer produceert echter weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.
Moet een vloer altijd geëgaliseerd worden?
De basisvloer egaliseren is altijd nodig als een PVC of Houten vloer verlijmd wordt. Bij een klik laminaat, klik pvc of zwevende houten vloer is het vooral belangrijk dat de vloer vlak is, maar hoeft deze dus niet altijd geëgaliseerd te worden.
Moet ik een geluid reducerende ondervloer gebruiken?
Een geluid reducerende ondervloer moet worden gebruikt in appartementen waar een 10dB geluidsnorm wordt gehanteert. In een klik PVC is deze vaak in de vloer geïntegreerd. Bij laminaat niet. In nieuwbouw complexen wordt tegenwoordig ook vaak een zwevende draagvloer toegepast, waardoor het niet altijd nodig is. Belangrijk is dus om dit vooraf te checken.
Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?
In de basis zijn alle soorten vloeren geschikt voor vloerverwarming. Echter is het goed om dit vooraf altijd te checken en de installatie voorwaarden te controleren. Bij laminaat heb je altijd een geschikte ondervloer nodig.
Kan een laminaat vloer tegen water of vocht?
Nee, een laminaatvloer is gemaakt van hout en kan hierdoor niet tegen vocht. Uiteraard kun je een laminaatvloer wel dweilen, maar belangrijk is dat je deze na droogt met een droge doek! Er zijn wel waterbestendige laminaatsoorten. Deze zijn harder geperst en nemen hierdoor minder snel vocht op dan een normaal laminaat. Vraag in de showroom om advies als niet zeker weet of laminaat voor jouw situatie het meest geschikt is.

Waar moet je aan denken als je een laminaatvloer gaat leggen?

Ondervloeren

Voordat je een laminaatvloer gaat leggen, is het belangrijk dat je de juiste ondervloer plaatst. Tegenwoordig zijn er heel veel varianten verkrijgbaar en hangt het van de situatie af welke ondervloer het best geschikt is. Zo is het bij appartementen vaak verplicht om een ondervloer toe te passen die voldoet aan de geluidsnorm van 10dB. Dit kan later getest worden door de Vereniging van Eigenaren (VvE)

Naast een geluidsnorm spelen ook andere factoren een rol bij de keuze van de ondervloer. Is er sprake van vloerverwarming en/of vloerkoeling? Is de basisvloer een zand-cementvloer of houten vloerdelen? Is je vloer vlak of zitten er gaten in? Zijn er nog andere bijzonderheden aan de ruimte waar de vloer moete komen? Dit zijn allemaal voorbeelden waar je rekening mee moet houden.

Wat kost een ondervloer

Meestal zijn ondervloeren niet duur, maar wij zeggen altijd dat prijs minder belangrijk is dan kwaliteit en daarom echt te kijken naar welke ondervloer het meest geschikt is. Soms is goedkoop namelijk duurkoop, terwijl in andere gevallen een goedkope ondervloer juist de beste optie is.

Speciaal voor laminaat vloeren

Voordat u een vloer kunt leggen, moet u dus een ondervloer plaatsen. Deze extra laag moet vaak aan bepaalde voorschriften voldoen voordat de vloer gelegd kan worden. Heeft u bijvoorbeeld een stijlvolle laminaatvloer besteld? Dan controleert u vooraf uiteraard of uw ondergrond geschikt is. Vervolgens zoekt u een passende ondervloer uit die geschikt is voor laminaat als vloertype.

Ondervloer en vloerverwarming

Naast het type vloer, de ondergrond en de ruimte is er tenslotte nog een aspect belangrijk waar u aan denkt tijdens het maken van uw beslissing. Wanneer u bijvoorbeeld vloerverwarming wilt, dan moet uw ondervloer weer aan andere eisen voldoen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid warmte die geabsorbeerd moet worden, ofwel de warmtecapaciteit. Sommige varianten kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Voor een goede combinatie van een ondervloer en vloerverwarming, houdt u hier dus rekening mee. Doorgaans staat dit duidelijk vermeld bij de specificaties van het product in kwestie.

Kortom, als je laminaat gaat leggen, dan heb je altijd een ondervloer nodig. Wij geven je graag advies welke variant in jouw situatie het meest geschikt is!

De voordelen van laminaat

  • Onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken;
  • Eenvoudig te leggen;
  • Zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding;
  • Veel keuze in dessins en structuren;

De nadelen van laminaat

  • Niet geschikt voor vochtige ruimtes;
  • Bevat geen geluid reducerende laag;
  • Ondervloer bepaald het comfort;
  • Blijft altijd werken en is gevoelig voor vocht;

Interieuradvies

Kom je er zelf niet uit hoe het maximale uit je ruimte haalt? Kom dan langs voor interieuradvies. We bespreken samen wat je interieur wensen zijn. Aan de hand daarvan maken we een plan met kleuren, materialen, moodboard en plattegrond tekeningen in 2D. Om het geheel compleet te maken met een 3D visualisatie.