Welke oplossing kies je?

Door het gebruik van hoogwaardige materialen ondergaat de trap een metamorfose die net zo’n mooi resultaat oplevert als een uitgebreide verbouwing. Een trap kun je op verschillende manieren renoveren, maar wat is voor jou de juiste oplossing?

Als je de mogelijkheden gaat onderzoeken, dan merk je al snel dat er ontzettend veel keus is. En dat er heel veel vragen op je af komen. Welke stijl kies je? Welke kleur? Is het materiaal geschikt? Past deze look wel bij de rest van het interieur? Ga ik het zelf doen of laat ik het over aan de specialisten van FLOORIS?

We leggen je graag de mogelijkheden uit en adviseren je over kleuren en materialen. Bepaal allereerst welke stijl en welk materiaal het beste bij jou wensen past en qua sstijl aansluit op de rest van het interieur, zoals de vloer, wanden en de deuren. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of je de traprenovatie zelf wilt uitvoeren of juist wilt laten doen. Als je jouw trap zelf wilt renoveren is het wel belangrijk om materiaal te kiezen waarmee je dat ook gemakkelijk kunt doen.

Welk materiaal?

Er zijn verschillende opties qua materiaal, elk met hun eigen kenmerken:

 • Traprenovatie laminaat
 • Traprenovatie PVC
 • Traprenovatie hout
 • Traprenovatie tapijt

Open of dichte trap?

Naast materiaal is er natuurlijk ook de vraag of je een open of een dichte trap hebt. Beiden kan natuurlijk ook ;-). Misschien heb je nu een open trap en wil je die liever dicht hebben? Voor alles is een oplossing. We kijken graag samen wat voor jou het beste past.

Zien we je snel? Je vindt ons hier

Innovatieve opppervlakteafwerking

Laminaat treden

De collectie laminaat treden bestaat uit 2 collecties, beide bestaat ui verschillende extreem slijtvast en makkelijk te onderhouden decoren. Door het 3D effect zijn deze bijna niet te onderscheiden van echt hout of beton. De treden hebben een strakke, rechte neusafwerking.

De dikke toplaag zorgt ervoor dat de fraaie structuren goed voelbaar zijn.. Dit verhoogt het loopcomfort op de trap en zorgt voor betere akoestiek in het trappenhuis. Tevens biedt het een hoge bescherming tegen vallende voorwerpen. De toplaag is gemaakt van ecologisch onschadelijk Polypropyleen en vrij van PVC, Chloor en weekmakers. Wel zo fijn!

 • Geschikt voor elk type trap
 • Makkelijk in onderhoud
 • Geplaatst binnen 2 dagen
 • Ruime keuze in kleuren
 • Valt onder woningverbetering en hiermee een blijvende investering
Duurzame afwerking

Houten overzettreden

Een trap bekleden met houten overzettreden geeft de trap een warme en vooral duurzame afwerking. De trap krijgt een natuurlijke uitstraling en sluit hierdoor makkelijk aan op ieder interieur.

Onze collectie is er in vele varianten. Dus of je nu kiest voor eiken of liever een warme teakkleur. Er zit altijd een kleur bij die bij jou past. Qua afwerking kun je er voor kiezen om de trap te behandelen met een olie, waardoor deze langer mee gaat.

 • Unieke, warme uitstraling;
 • Natuurlijk product, die met het juiste onderhoud, een leven lang mee gaat;
 • Sterk en slijtvast;
 • Zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding;
 • Verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, kleuren en afmetingen;
A stair is born

PVC verlijmen of CORETEC stairs

Natuurlijk is het ook mogelijk om de trap te bekleden met hetzelfde PVC als je vloer. PVC kan op de trap verlijmd worden en wordt dan afgewerkt met een trapneusprofiel.

COREtec heeft sinds kort ook een collectie PVC overzettreden, waarmee je af bent van dat profiel. Deze treden hebben een aantal bijkomende voordelen ten opzichte van PVC verlijmen:

 • Akoestisch dempend door de geíïntegreerde kurk onderlaag;
 • Veilig dankzij de antisliplaag;
 • Sterk en slijtvast;
 • Antistatisch & huisdiervriendelijk;
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren;
Terug van nooit weggeweest

Een trap bekleden met tapijt

Hoewel het op de woonprogramma's soms lijkt alsof tapijt op de trap niet meer wordt toegepast is het tegendeel waar! Tapijt is nooit weggeweest! Tapijt op de trap is een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een stijlvolle en comfortabele uitstraling in hun woning. Niet alleen voegt het een extra laag warmte en comfort toe aan de trap. Tapijt is lekker zacht en voelt fijn aan. Daarnaast dempt het geluid, wel zo lekker voor de buren! Hoewel niet ieder tapijt geschikt is, kun je qua kleuren en patronen alle kanten op. In tapijt heb je namelijk enorm veel keuze als het gaat om varianten in kleur en patronen. 

 • Akoestisch dempend door gebruik van ondertapijt;
 • Prijstechnisch zeer interessant;
 • Sterk en slijtvast;
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren;
Goede prijs-kwaliteitverhouding

Wat kost een traprenovatie?

Natuurlijk wil je weten wat het kost om ook zo'n mooie trap te hebben! Wij werken niet met standaard prijzen, omdat iedere trap anders is. Daarnaast hangt de prijs natuurlijk of van het materiaal dat je kiest. Tapijt is namelijk een stuk goedkoper als hout. Prijzen varieren van € 1500,- tot € 6000.- per trap


HOE WIJ WERKEN

In 3 stappen naar
jouw nieuwe trap

Inventarisatie & advies

Allereerst gaan we om de tafel om de situatie en je wensen te bespreken. Op basis daarvan geven wij je advies, maken we een ontwerp en kiezen we de materialen. Uiteraard mag je de stalen meenemen om op locatie te bekijken.

Offerte & inmeten

We maken een zo nauwkeurig mogelijk offerte op basis van het gesprek en de gekozen materialen. Is alles duidelijk en begrijpen we elkaar goed, dan kunnen we aan de slag. We komen op locatie inmeten en bespreken wat er allemaal nog nodig is voor een goed resultaat.

Planning & oplevering

De klus is pas af als we beiden tevreden zijn. Tussentijds houden we je op de hoogte van de planning. Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond hebben we de eindoplevering en controleren we samen of alles naar tevredenheid en volgens afspraak is opgeleverd.

STUUR EEN BERICHT

Heb je na het bekijken van onze website ergens een vraag of opmerking over?
Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
[contact-form-7 id="1036" title="Contactformulier 1"]

Volg ons op social media

Op onze socials geven we je tips, inspiratie, nieuws en updates van toffe projecten. Leuk als je ons wilt volgen!