Welke vloer kies je?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer voor je woning of bedrijf, dan merk je al snel dat er ontzettend veel keus is. En dat er heel veel vragen op je af komen. Welke stijl kies je? Welke kleur? Is het materiaal geschikt? Past deze look wel bij de rest van het interieur? Ga ik het zelf doen of laat ik het over aan de specialisten van FLOORIS?

Welke vloer past bij jouw situatie?

Gelukkig is er een passende vloer voor elke woonstijl. Naast de uitstraling is het belangrijk dat je een vloer kiest die bij je leefstijl past. Gaat je voorkeur uit naar onderhoudsarme vloer, zoals PVC of laminaat, omdat je een gezin en huisdieren hebt, of ben je een levensgenieter die liever kiest voor de natuurlijke en warme uitstraling van een houten vloer?

Wat zijn de mogelijkheden?

Welk merk moet ik nemen? En welke merken zijn het beste? Deze vraag krijgen we vaak. Er zijn heel veel merken, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij vast het voorwerk gedaan en de beste merken voor je geselecteerd. Zo weet je dat je bij FLOORIS altijd een kwaliteitsproduct krijgt! Wij adviseren we je graag over de verschillende mogelijkheden en laten je voorbeelden en stalen zien van vloeren die passen bij jouw wensen.

Het populairste jongetje van de klas

PVC vloeren

Tegenwoordig misschien wel de populairste vloeren zijn PVC vloeren. En terecht, want met een PVC vloer heb je een vloer die heel veel voordelen heeft, zoals;

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Slijtvast dankzij de harde toplaag
 • Waterbestendig, zelfs geschikt voor gebruik in de badkamer!
 • Niet van echt hout of steen te onderscheiden door de steeds mooiere dessinds en de voelbare structuur
 • Zeer geschikt voor vloerverwarming én vloerkoeling!

Toch zijn er, ondanks al deze voordelen, ook punten om op te letten bij het kiezen van een PVC vloer.

Al deccenia in de markt

Laminaat vloeren

Het eerste laminaat werd in de jaren '70 uitgevonden, maar nam in de jaren '90 pas echt een vlucht toen het klik laminaat op de markt kwam. De prijs is vaak een stuk lager en makkelijk in onderhoud, even stofzuigen of afnemen met een licht vochtige doek en alles is weer netjes!

Maar, in laminaat zit heel veel verschil in kwaliteit! Omdat laminaat een product is die altijd wel kan blijven werken en minder bestand is tegen vocht dan een PVC vloer, is het wel belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit. Daarom hebben wij ervoor gekozen om enkel hoogwaardige laminaatvloeren in ons assortiment op te nemen.

 • Onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken;
 • Slijt- en krasvast;
 • Eenvoudig te leggen;
 • Zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding;
 • Veel keuze in dessinds en structuren;
LAMINAAT VLOEREN
All time favorite

Houten vloeren

Eerlijk is eerlijk, onze favoriet blijft toch wel een echte houten vloer. Het natuurlijke en geleefde uiterlijk van ee gebrostelde of geschuurde eiken vloer geeft ieder interieur een tijdloze uitstraling.

Onze collectie is er in vele varianten. Dus of je nu kiest voor visgraat of planken, geschuurd of gebrosteld, veel of weinig noesten, een naturel kleur of liever in een grijs of bruin tint. Er zit altijd een vloer bij die bij jou past.

 • Unieke, warme uitstraling;
 • Natuurlijk product, die met het juiste onderhoud, een leven lang mee gaat;
 • Sterk en slijtvast;
 • Zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding;
 • Verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, kleuren en afmetingen;

Zelf leggen of laten leggen?

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen is geboren met "doe-het-zelf-talent" (ook al denken sommige soms zelf van wel ). Het is vaak ook een hele onderneming, de ruimte moet leeg, er moet meestal ook geschilderd worden, je hebt het juiste gereedschap nodig en vaak heb je er ook de tijd niet eens voor. En hulptroepen zijn vaak ook niet in grote getalen beschikbaar.

Specialistenwerk

Zeker als je kiest voor een vloer die niet 'zomaar' gelegd kan worden, raden we je aan dit over te laten aan de specialisten van FLOORIS. Als je het aan ons overlaat, beoordelen wij de situatie op locatie en geven een advies om een compleet en netjes afgewerkt eindresultaat te bereiken.

Voor een verlijmde PVC is het altijd een vereiste om de basisvloer te egaliseren. Maar onderschat ook het leggen van patronen, zoals visgraat of Hongaarse punt niet. En wat dacht je van vloerverwarming? Ook hierbij is de afwerking van de vloerwarming van belang voor het resultaat. Wij kunnen je helpen met advies, maar we werken ook veel samen met een partij die dit voor je kan verzorgen.

Ons werkgebied

FLOORIS is gevestigd in Roelofarendsveen en ons werkgebied is voornamelijk de Randstad (Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en alles daartussenin )

Is jouw klus verder weg en wil je toch de specialisten van FLOORIS over de vloer? Geen probleem, kom langs, dan bespreken we de mogelijkheden

Geen webshop, wel lekkere koffie!

Een vloer kopen, dat doe je niet dagelijks. Je moet de kleur en het materiaal in levende lijve zien en voelen. Daarom hebben wij geen webshop, maar wel een showroom met een ruime collectie PVC, laminaat, houten vloeren en goede koffie!

Zien we je snel?

Je vindt ons hier of bel of mail ons voor een afspraak.

DIRECT NAAR


PVC vloeren

laminaat vloer

Laminaat vloeren

Houten visgraat vloer

Houten vloeren

inspiratie nodig? Dit zijn onze toppers!


Populaire vloeren

STUUR EEN BERICHT

Heb je na het bekijken van onze website ergens een vraag of opmerking over?
Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


  * Verplicht