PVC vloeren


Een echte allrounder onder de vloeren zijn de PVC vloeren. Deze vloeren zijn niet alleen makkelijk te onderhouden, maar ook geluiddempend en zeer geschikt voor vloerverwarming. PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een thermoplast kunststof wat goedkoop en zeer goed verwerkbaar. PVC wordt zacht gemaakt door afbreekbare weekmakers (plantaardige oliën). Dit resulteert tot een lichte, sterke en vooral duurzame vloer.  Om deze redenen wordt het steeds vaker gebruikt ter vervanging van houten vloeren. 

Geen webshop, wel een showroom!


Een vloer kopen, dat doe je niet dagelijks. Je moet de kleur en het materiaal in levende lijve zien en voelen. Daarom hebben wij geen webshop, maar wel een showroom met een ruime collectie PVC, laminaat, houten vloeren, traprenovaties en goede koffie!

Zien we je snel?

Je vindt ons hier of bel of mail ons voor een afspraak.

inspiratie nodig? Dit zijn onze toppers!


Populaire PVC vloeren


Visgraat PVC vloeren


PVC kun je op verschillende manieren leggen. De meeste PVC vloeren bestaan uit stroken of tegels. Deze kun je gewoon naast elkaar laten plaatsen, maar er is meer mogelijk. Bijzondere legvormen zoals de visgraat of de Hongaarse punt zijn momenteel erg populair. Een visgraat PVC vloer bestaat bijvoorbeeld uit korte stroken, haaks op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaan punten in de vloer, die als geheel doen denken aan een visgraat. Ook de Hongaarse punt is steeds populairder. Wat de Hongaarse punt zo bijzonder maakt ten opzichte van andere legpatronen is de scherpte van de hoeken.

PVC vloer geschikt vloerverwarming 


Steeds meer woningen gaan over op een warmtepomp met vloerverwarming en vloerkoeling. Dit type verwarming zorgt voor een gelijke verwarming van de complete ruimte. Het betekent meer comfort en minder energieverspilling. Vloerverwarming is echter niet met elk type vloer te combineren. PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. De ruimte wordt snel verwarmd omdat PVC een relatief dun materiaal is. Een systeem voor vloerverwarming kan best prijzig zijn. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met de isolatiewaardes van je vloersysteem. Aangezien PVC vloeren de warmte optimaal warmte geleiden, zal je minder hoeven stoken en verdien je zo je investering terug!

Wat kost een PVC vloer?


De prijzen voor een PVC vloer variëren enorm. Dit heeft alles te maken met kwaliteit en uitstraling van het bewuste merk. Maar ook het egaliseren van de ondervloer, het leggen en de lijm die gebruikt wordt, bepaalt het eindproduct.

Wij zijn van mening dat kwaliteit het belangrijkste is als het gaat om je nieuwe vloer. Daarom zijn al onze PVC vloeren met zorg uitgekozen én worden ze met zorg gelegd. Onze vloerenleggers zijn professionals met ruime ervaring.

Er wordt flink geconcurreerd in de markt van PVC vloeren. Een lage prijs betekent echter niet altijd het beste resultaat. Bij FLOORIS willen wij volledig ontzorgen. Wij zijn die betrouwbare partner die het gehele proces voor je uit handen neemt. Samen kiezen we de meest geschikte vloer en bepalen we de afwerking.

Onze PVC merken

Wij doen het voorwerk


Welk merk moet ik nemen? En welke merken zijn het beste? Deze vraag krijgen we vaak. Er zijn heel veel merken, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij vast het voorwerk gedaan en de beste merken voor je geselecteerd. Zo weet je dat je bij FLOORIS altijd een kwaliteitsproduct krijgt! We nemen onze merken even met je door:


PVC vloeren van Vivafloors

Vivafloors is in 2010 opgericht in het Overijsselse Goor. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grotere merken van Nederland en met recht een A-merk. Nuchter en overtuigd van de kwaliteit van hun vloeren geven ze dan ook gerust een garantie van 25 jaar!

De collectie is breed, bestaande uit Eiken, Naaldhout, Tegels en Visgraat. De vloeren zijn ftalaat-vrij en 100% reclyclebaar. Met een toplaag van 0.55mmzijn deze vloeren super sterk. Daarnaast tonen de gebruikersklasse aan dat de vloeren van dit merk ook in sterk belaste ruimte toepasbaar zijn. Bovendien zijn de meeste varianten er in een lijm- én clickvariant, waardoor ze eigenlijk in iedere situatie te plaatsen zijn.

Bodiax PVC vloeren

Bodiax is onderdeel van Heditex, een groothandel in woning- & projectinrichting die al ruim 45 jaar ervaring heeft in deze markt. Sinds enkele jaren is Bodiax nu als sterk groeiende speler op de markt. Mede door de productie in eigen beheer te houden zorgen ze ervoor dat de ontwikkeling van het product nooit stil staat en daardoor altijd van topkwaliteit is. De Bodiax vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling en voelen altijd behaaglijk aan.

De collectie bestaat uit 3 soorten, allereerst de dry-back PVC vloer. de traditionele variant die verlijmd wordt, gefabriceerd volgens de strenge Europese normen, ook 100% reclycebaar en ftalaat-vrij. Dan de Hydro-core Design/PVC vloeren, beiden een klik variant voorzien van het Unilin Clic systeem. De Hydro-core collectie wordt op een speciale Hydro-core plaat geproduceerd waardoor de vloer 100% waterproof is. De Hydro-core collectie wordt speciaal geproduceerd met een register embossing, dit betekent dat deze vloer niet alleen een voelbare houtstructuur heeft, maar dat deze structuur ook exact de structuur van de vloer volgt (een noest is dan zelfs voelbaar).

COREtec PVC klik vloeren

COREtec mag zich toch wel de specialist noemen op het gebied van klik PVC vloeren. Overgekomen uit Amerika was Coretec één van de eersten die klik PVC vloeren op de Nederlandse markt bracht. Zo veroverde deze variant langzaam de Nederlandse consument. Doordat Coretec zo groot is, zijn de kwaliteitseisen ook streng. De vloeren voldoen aan de strengste normen, worden uitvoerig getest op gebruik en de collectie is zeer groot.

Bij ons in de showroom vindt je dan ook de gehele collectie in de speciale COREtec studio. Met tegels, visgraat of houten planken zit er altijd wel een vloer bij die past in jouw interieur.

Vloeren van mFLOR

Tot slot zullen we nog even stilstaan bij het merk mFLOR. Dit merk kent vloeren met innovatieve designs. Bovendien zijn die vloeren verkrijgbaar in verschillende hout- en stenenstructuren. De PVC vloeren van mFLOR hebben een hoge slijtvastheid en zijn gemakkelijk te onderhouden. Hierdoor heb je weinig tot geen omkijken naar het bijhouden van deze PVC vloer. Daarnaast is het gehele assortiment van mFLOR PVC vloeren te combineren met vloerverwarming of vloerverkoeling.

DIRECT NAAR


PVC vloeren

laminaat vloer

Laminaat vloeren

Houten visgraat vloer

Houten vloeren

Volg ons op social media

Op onze socials geven we je tips, inspiratie, nieuws en updates van toffe projecten. Leuk als je ons wilt volgen!